8. 12. 2014

Ukázka - Stacia Kane: Downside 2: Oči mrtvých



Nakladatelství FANTOM Print vydává druhý díl temné urban fantasy série Downside:



„CELEBRITA, MRTVÉ PROSTITUTKY
A VRAŽDÍCÍ DUCHOVÉ…“

… aneb každodenní starosti
jedné potetované čarodějky!

Román Smrtící duchové americké autorky Stacii Kane způsobil v subžánru urban fantasy poprask více než decentní. Jeho hlavní hrdinka, Chess Putnamová nebyla žádná uvzdychaná panenka omdlévající při pohledu na polonahého upíra a svět, v němž byla nucená se pohybovat, byl všechno jen ne pohodový…

Jako na pozvání do něj totiž pronikají zlovolné bytosti: duchové – nebezpečná stvoření, z nichž řada touží jediné: zabíjet. Proto vznikla Církev Skutečné pravdy, pro kterou Chess pracuje – jako čarodějka a vymítačka. Tahle práce ji často přivádí do temných zákoutí místního podsvětí, v němž svérázná hrdinka nalézá muže svého života. A jak už to tak bývá, jsou hned dva…

Ve velmi krátké době se díky péči nakladatelství FANTOM Print (www.fantomprint.cz) podívají čeští čtenáři do Downsidu podruhé. A pokud se dobře rozhlédnou, spatří Chess, jak tancuje mezi křehkými vejci dalšího případu. Ten zahrnuje jednu „celebritu“, brutálním způsobem vražděné prostitutky a jako by toho nebylo málo, Chess musí řešit i vztahové problémy, které si nadrobila v předchozím díle.

Stacia Kane je zpět v dokonalé formě. Ve svém světě si je jistá a Oči mrtvých to dokládají více než výmluvně. Pokud máte rádi nekompromisní a břitkou urban fantasy, dejte Chess Putnamové šanci – budete odměněni svižnou jízdou, která vás přinutí netrpělivě čekat na další knihu. A hlavně si pamatujte: nepřátelé nemusejí být živí, aby byli nebezpeční.

Anotace:
Chess Putnamová prožívá normální pracovní den – na seanci ji málem smrtelně otrávilo médium, a pak má zastavit vraždícího ducha. Jako zaměstnankyně Církve Skutečné pravdy odhaluje ty, kteří se snaží vydělat na světovém problému s poltergeisty falešnými hlášeními o výskytu duchů. Při tom odhání všechny nemrtvé, kteří opravdu touží zabíjet. V současné době má hodně práce – dostala případ týkající se jedné „celebrity“ a zároveň se ve volném čase pokouší pomoci zoufalým prostitutkám.

Někdo v Downside je zabíjí opravdu ošklivým způsobem. Chess si je jistá, že fámy o tom, že je to práce ducha, jsou poněkud mimo. Aby dokázala, že má pravdu, musí jít po stopách maniaka. Navíc stojí mezi dvěma muži svého života, kteří se spolu se svými nelítostnými šéfy blíží ke katastrofickému zúčtování. Někdo se zabývá vraždami, sexem a nadpřirozenem a Chess opět stojí mezi tím vším.

Info o knize:
Autor: Stacia Kane
Originální název: Unholy Magic
Vazba a formát: brožovaná, 145x205 mm
Počet stran: 288
Cena: 269 Kč
Nakladatel: FANTOM Print (www.fantomprint.cz)
ISBN 978-80-7398-291-1


O autorce:
Stacia Kane
Než se tato Američanka stala spisovatelkou, výstřídala řadu zaměstnání – od psycholožky po telefonu, přes zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky, až po barmanku a uvaděčku v kině. Psaní se jí ale jeví jako nepokrytě lepší a zábavnější povolání než výše zmíněné možnosti dohromady.

Stacia Kane se ráda obléká do černé, míchá skvělé koktejly, ráda si pouští hudbu v autě hodně nahlas a myslí si, že Smrtonosná past je nejlepší film všech dob.
Na kontě má (kromě několika samostatných titulů) také dvě urban fantasy série, a to trilogii Megan Chase a právě pětidílný cyklus Downside (doplněný několika novelami).
Autorka žije v Atlantě se svým manželem a dvěmi dcerami. Více o ní naleznete na www.staciakane.net.

Ze série DOWNSIDE již vyšlo:

Smrtící duchové
Svět není takový, jaký býval. Mrtví vstali z hrobů a útočí na živé. Mocná Církev Skutečné pravdy, která od pádu vlády o všechny pečuje, přísahala, že odškodní občany obtěžované mrtvými.

Seznamte se s Chess Putnamovou, potetovanou čarodějkou a neformální lovkyní duchů, která se v zapuzování děsivých mrtvých opravdu vyzná. Ale Chess skrývá temné tajemství – dluží spoustu peněz nebezpečnému drogovému králi Ranařovi, který chce okamžitou splátku ve formě nebezpečné práce zahrnující černou magii, lidskou oběť, ohavného démonického netvora a tolik zlovolné magie, že by dokázala vyhladit celé město duší.
Chess je zmítána mezi vášní k vůdci nepřátelského gangu a přitažlivostí k Ranařovu nelítostnému vymahači. Začíná zvažovat, jestli ten spěch stojí za to… Jasně, že stojí.






Ukázku můžete shlédnout zde.



Žádné komentáře:

Okomentovat