29. 8. 2014

Měsíc s knihou Selekce (2)





Představení autora


Líbí se nám obálka a anotace slibuje skvělé počtení. Ale zaměřit bychom se měli také na samotnou autorku. Tou je žena, která vyrůstala v Jižní Karolíně. Její otec je Portoričan a matka super bílá. Přesně tak to popisuje sama spisovatelka  Kiera Cass(ová). S jednoroční pauzou vystudovala hudební divadlo, poté komunikaci a hned na to historii u které na chvíli zakotvila. Poté potkala svého manžela a přestěhovala se do nového města, kde se stala matkou a ženou na plný úvazek Je to nejen chytrá žena, ale také skvělá spisovatelka. Svědčí o tom fakt, že její knihy se pomaloučku stávají světovými bestsellery.




Nás čtenáře by ale nejvíce měl zajímat rok 2007. Ten byl pro autorku tragický a velmi těžký, ale hlavně také v tomto roce začala psát. Miluje hudbu, tanec a historii, tak proč to vše nespojit dohromady a nevypsat na papír? Tuto otázku sama sobě položila a odpověď všem známá, byla skvělou volbou. Svou první knihu s názvem Siréna napsala v roce 2009 a to přesně v pátém měsíci těhotenství. Když jejímu již narozenému synkovi byly dva měsíce, vyšla na světla světa. Tato kniha nebyla bohužel moc úspěšná, ale po nezdaru se nevzdává a o pár let později a k tomu opět v těhotenství, tentokrát se svou dcerkou, se čtenáři mohli začíst do knihy Selekce a tím začal nový život, jak pro Kieru, tak pro její stále se rozrůstající rodinu. Při psaní si prý přišla jako idiot, ale vsadím se, že v tuto chvíli této autorce svět dokazuje, že obavy měla zbytečné.


Těhotenství Kieře svědčí, tak doufáme, že snad přijde na řadu další miminko, nebo další světová knižní špička. Kiera Cass má na kontě povídku a několik knih, zná jí celý svět a její knihy dobývají srdce mladých čtenářek. Co víc si může spisovatel přát? Snad jen další příběhy...



Kniha Selekce vyjde v České republice v září a tuto radost nám udělalo nakladatelství CooBoo.







Četli jste


Připravujeme
  • Obálky + světové ohlasy na celou sérii
  • Rozhovor s redaktorem knihy
a další...



3 komentáře:

  1. Zajímavý životní postup k tomu být spisovetelem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy ano. :-)
      Docela mě zajímá i kniha Siréna. Protože Selekce je naprostá bomba. :-D

      Vymazat