31. 8. 2014

Jak to vidím já - Remy

Název: Remy
Původní název: Remy
Autor: Katy Evans
Série: Real
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 248
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014


Anotace: Remington Tate, slavný bojovník ligy Underground, je záhadou svým blízkým i sám sobě. Jeho mysl je složitá i průzračně čistá, plná světla i temnoty. V jednu chvíli si vše pečlivě plánuje, v dalším okamžiku se vymkne kontrole. V životě má jedinou konstantu: nekonečnou touhu chránit, opatrovat a milovat Brooke Dumasovou.
Tohle je jeho příběh...


----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

“V mým životě budou stovky dnů, na který si nevzpomenu.

Tohle je ale den, který nezapomenu nikdy.
Dnes si beru svou ženu. Brooke „Jiskřičku“ Dumasovou.
Slíbil jsem jí svatbu v kostele. A tu taky dostane."
------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------



Remington Tate, také zvaný Remy, nebo Uragán je slavný zápasník a lamač dívčích srdcí. Celý sportovní svět ho miluje a jeho krásu a statné svaly, by každá žena ráda měla doma. Na první pohled se zdá jako obyčejný muž. Pohledný, má přátelé, ale i úhlavního nepřítele Škorpióna. V rodině to neměl jednoduché a jeho sportovní kariéra dostala drsný zásah přímo na solar. Kromě pár lidí totiž nikdo neví, že Remy je bipolární. Jeho rozdvojená osobnost zapříčinila nejedny potíže a dostalo se to až do takové fáze, že lehce vyprovokovatelný Remington na veřejnosti kradl a mlátil. Sportovní protivník Škorpión se postaral o to, aby Remy skončil na profesionální dráze a teď se snaží i o to, aby on sám Remyho porazil v lize Underground. Co je ale horší je to, že když se Remy konečně zamiluje do dívky jménem Brooke, Škorpión má novou zbraň. Zvládne nemocný Remy vše ustát? A co víc, zvládne to jeho blízké okolí? Remy vyjadřuje své pocity hudbou, dozvíme se o jeho srdci i duši více?


Kniha Remy je již třetím díle autorky Katy Evans, která o svém životě prohlašuje, že je hektický, nádherný, kompletní  a vše, co kdy chtěla. První dva díly byly vyprávěny z pohledu Remyho dívky Brooke a poukazovaly na její život před Remym, ale i po jejich seznámení. Jaké měla s Remym trápení,  ale hlavně šťastné chvíle. Kdežto tento příběh je vyprávěn z druhé strany a to očima Remyho. Vracíme do první fáze této série a znovu si opakujeme celý děj. Do obsahu občas přiskočí kapitola s názvem současnost, kdy se odehrává něco nového pro čtenáře neznámého. Ukončíme tím celou sérii a věřím, že pro milovníky Remyho i Brooke, to je zakončení krásné. Všechny tři díly mají nádherné a tématické obálky, za což nakladatelství Baronet velmi chválím.



Kdo tuto sérii zahlédl poprvé a Remy ho láká více než Brooke, je to možné. Není nikde podmíněno, že Remyho musíte přečíst až naposledy, i když já to doporučuji. Budete mít větší přehled a dokážete se ztotožnit s Remyho myšlenkami o něco více a navíc můžete srovnávat, jak reaguje on a jak samotná Brooke. 

I když tyto duokapitoly nemám moc v lásce, na Remyho jsem se těšila ze všech tří knih nejvíce. Byla jsem zvědavá na myšlenkové pochody bipolárního člověka a hlavně jsem chtěla vysvětlení na některé chování, které nám předvedl v předchozích dílech. Bohužel se mi dostalo pouhé erekce, sexu a nekalých myšlenek i občasných vulgarismů. Což pro mě, jako čtenáře erotických románů není na škodu, ale od Remyho jsem čekala trochu více. Víc černých myšlenek, pomatených chvil, i fakta o bipolární nemoci. 




Co musím ještě zmínit je to, že série je velmi podobná knize Krásná katastrofa a tato kniha to jen dokazuje. Což je fajn, obě dvě jsou úspěšné, ale přeci jen trochu té originality by nebylo na škodu.

Přes to všechno jsem byla spokojená. Dopomáhá tomu také to, že kniha a vlastně celá série je velmi čtivá a psaná lehkou formou. Nechybí ani groteskní scénky a všechny protagonisté mi přirostli k srdci.

Myslím, že lepší zakončení jsme si nemohli přát a já jsem ráda, že jsem mohla strávit příjemné chvilky u čtení příběhu Remyho a Brooke

Doporučuji od knihy očekávat spíše erotický román plný sexu chtivých myšlenek.

Doporučení 3,5/5
Obálka 5/5




----------------------------------------------------------------------------------------------------

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Baronet.

Knihu můžete objednávat zde.

----------------------------------------------------------------------------------------------------





Mája






Žádné komentáře:

Okomentovat