26. 4. 2014

Jak to vidím já - Polibek šarlatu

Název: Polibek šarlatu
Původní název: Kiss of Crimson
Autor: Lara Adrian
Série: Půlnoční rasa
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 280
Nakladatelství: Brána
Rok vydání v ČR: 2011

Anotace: Raněný a krvácející Dante z posledních sil doklopýtá na veterinární kliniku. Půvabná Tess, která netuší, že tajemný cizinec v černém je ve skutečnosti upír, se mu snaží zachránit život. Stačí však jediný nerozvážný polibek a Tess je proti své vůli vtažena do světa plného krve, násilí a temné, spalující vášně… Polibek šarlatu je druhý díl úspěšné milostné upírské ságy Půlnoční rasa od americké spisovatelky Lary Adrian. Podobně jako v úvodním díle série Polibek půlnoci se čtenář ocitá v nebezpečném světě upírů, o jehož existenci nemají běžní lidé ani tušení a kde zuří krvavá válka mezi bojovníky Rodu a Škůdci, jejich nepřáteli na život a na smrt. Opět se setkáváme s hrdiny z prvního dílu a sledujeme jejich spletité a napínavé osudy.


Lucan se usmál a pomalu přikývl. „Vždycky bude," řekl a poplácal Danta po zádech. „Musím ti říct, že se těším na setkání se ženou, před kterou se klepe strachy jeden z nejhrozivějších bojovníků, co znám." Dante se zasmál. „Ona je skvělá, Lucane. Krucinál, až neuvěřitelně skvělá." „Po západu slunce vezmeš Tegana a vypravíte se vyslechnout Chase. Přivedeš ho sem živýho a zdravýho, jasný? Pak si to jdi žehlit u své Vyvolené." „Chase zvládnu," řekl Dante. „Ale ta druhá část mi dělá starosti. Nemůžeš mi v tom nějak poradit, Lucane?" „Jistě," zabručel upír temně a na rtech se mu mihl pobavený úsměv. „Opraš si kolena, brachu, protože je dost možný, že se po nich budeš dneska v noci plazit."


Obálka: Když přimhouřím oko, tak se mi celkem líbí. Musím podotknout, že tento titul vyšel již před několika lety, takže nejde srovnávat obálku s těmi dnešními. Naopak, na tehdejší časy, to byla jedna z těch hezčích. Takže za mě spokojenost, i když originální je o krapet pěknější.

Děj: Polibek šarlatu je volné pokračování ze série Půlnoční rasa. Tentokrát se vydáme bojovat se Škůdci s upírem jménem Dante. Jistě jste ho v prvním díle už postřehli, takže určitě budete stejně překvapeni jako já, že ten nemilosrdný bručoun má více stránek sebe samého, než jen tu bojovnou. Po nenadálých událostech se seznámí s dívkou jménem Tess. Veterinářka která skrývá své nejedno tajemství, se náhle ocitá uprostřed válečné zóny, mezi dvěma druhy upírů. Její jediný přítel a expartner Ben se zaplétá v čím dál větším průšvihu a aniž by to věděl, fušuje do řemesla do kterého nemá. Dante a ostatní bojovníci řádu musí uposlechnout svého vůdce Lucana a k vyhubení škůdců, dostávají na starost šprta Chase z Temnosti. Ten kdo mu vše musí ukázat a vzít si ho pod svá křídla je právě Dante. Jak se bojovník popere s tím, že musí dělat chůvu? A jak Harvard, jak mu Dante začne říkat, zvládne všechno to krveprolití, kterým bude svědkem? A proč vlastně se toto všechno musí podstupovat? Jak se dokáže Dante poprat s tolika věcmi najednou, když myslí pouze jen na to jediné...nebo spíš jedinou?

Celkové shrnutí: Co si budeme povídat. Tato kniha je starší upířina kterých je na světě několik, ale stále nás to baví. Polibek šarlatu nám nabízí pořádnou krví nasycenou akci, nádherné a statné muže, které dokáže skolit jen lidská žena a to se nám právě líbí. Příběh v sobě ukrývá nejedno tajemství a ač jsem si říkala, že mě už nedokáže nic překvapit, pár šokujících zjištění jsem zaznamenala. Proto bych určitě tuto knihu neodsuzovala, protože i přes léta která běhá v oběhu knižního království, nám má stále   co nabídnout.
Velmi se mi líbilo střídání pohledů více postav a pomalé odkrývání záhad, které v konečném sledu událostí do sebe perfektně zapadají. Příběh to je čtivý a utíká Vám přímo před očima. Než se nadějete jste na konci a těšíte se, že si přečtete nový díl s dalším bojovníkem.
Spisovatelka si s dějem parádně pohrála a prolínání postav z předchozího dílu velmi vítám. Ačkoli je to volné pokračovnání, o své oblíbence v dalších dílech nepřijdete.
Určitě doporučuji, protože u této knihy se nudit nebudete.

Obálka 2/5
Doporučení 3/5

Mája

Děkuji nakladatelství Brána za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat