15. 3. 2014

Rozhovor - Martinus


Už podle loga jistě všichni poznáte jedno z nejznámějších internetových knihkupectví. Pokud vám přeci jen nic neříká, tak si vzpomeňte na hledání ovcí, knihoběžník, a nebo aktuálního knižního hrdinu. Teď jste jistě všichni poznali, že se tu bavíme o gigantu jménem Martinus. Dovolili jsme si Martinusu podat pár otázek a dnes vám přinášíme odpovědi. Budeme se bavit nejen o zmiňovaných projektech, ale také o tom jaká je práce v tomto knihkupectví vlastně zábava.









K rozhovorům s českými spisovateli jsme se rozhodli zkusit štěstí i s opomíjenými nakladatelstvími a knihkupectvími. Bez nich by to přece nešlo. Jsme velice poctěny, že můžeme začít právě eMkem. :-)



Jaké to je pracovat v tak známém internetovém knihkupectví? To musí být práce snů..

"Pracovat v Martinusu je nesmírně inspirující práce. Propagovat knihy je skvělá práce, propagovat jejich čtení je poslání," Michaela Losekoot, booklover Martinus.cz


Teď momentálně pořádáte soutěž Velký knižní hrdina, kam na ty skvělé nápady chodíte? A prosím, hlavně už žádné ovce. :-D

Naše nápady pramení čistě z toho, že všichni milujeme knihy a rádi čteme. Jsme firma knihomolů, kteří neberou své zaměstnání jako práci, ale jako životní styl. Takže nápady jako Největší knižní hrdina, Den nepřečtených knih, Knižní výzva a další, nás pak napadají celkem lehce.


Docela mě zaujal Váš projekt Knihoběžník, přemýšlím, že bych se také přidala. Kdy vlastně projekt vznikl, a čekali jste takovou úspěšnost?

Potřebné informace o projektu Knihoběžník najdeš na našem blogu: http://blog.martinus.cz/2012/04/zapojte-se-do-knihobeznika-originalni-geocachingove-knizni-hry.


Tímto bych chtěla dobrým duším z Martinusu poděkovat a popřát jim do budoucna tak velkou úspěšnost, jakou měli doposud.
Internetové stránky najdete zde http://www.martinus.cz/. Budeme rádi, když se podíváte a třeba i doplníte knihovničku. :-)



Zdroj: Fotografie: https://www.facebook.com/Martinus.cz

4 komentáře:

  1. pěkný článek :-)

    Knižní hrdina je skvělá soutěž, vždycky mě baví čekat na to, kdo se utká v dalším duelu, i když mě tedy naštvalo, že to třeba Jana Eyrová projela s docela neadekvátním protivníkem vzhledem k tomu, že obě ty knihy jsou tak strašně JINÉ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-).. Jo jo, taky poctivě čekám na další duel a hlasuji ještě v noci :-D.. Ono je to těžké, ne každý tu knihu četl.. Mě zas mrzel Gandalf, ale chápu, že tato doba je víc doba Harryho Pottera.. O to víc, že teď byly všechny díly v tv..

      Vymazat
  2. Knižní hrdina je super, Martinus mám hrozně ráda, i když jsem si odtud objednala zatím jen jednu knížku. Přijde mi, že to opravdu dělají jen lidé, které to baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už jen tím, že si dají tolik práce s takovými projekty, je vidět, že se tím baví.. :-)

      Vymazat